Tips για τέλειο κορμί στις διακοπές!

Διανύουμε το μήνα των διακοπών και οι περισσότερες γυναίκες όταν σκέφτονται αυτή την περίοδο, το μυαλό τους πηγαίνει στην παραλία, στο μαγιό που θα επιλέξουν αλλά και σε εκείνα τα περιττά κιλά και άλλες αισθητικές ανάγκες που τις απασχολούν, καθώς η  έκθεση του σώματος τις αποκαλύπτει.

Οι αναβολές κάποτε τελειώνουν. Σωστή προετοιμασία και σωστή διατροφή, είναι αυτό που χρειάζονται όλες για να επιτύχουν το στόχο τους αυτό το καλοκαίρι και να κρατήσουν τον ευατό τους σε φόρμα.Ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή είναι να μειώσουν την κατανάλωση ζάχαρης και άλλες μικρές διατροφικές ατασθαλείες που μας προσθέτουν θερμίδες χωρίς πολύτιμα διατροφικά στοιχεία, όπως τα γλυκά, τα αλμυρά, κ.α. Χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις, έτσι ώστε τα σουβλάκια και οι πίτσες να μην έχουν θέση πλέον στη ζωή τους το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον μια καλή διατροφή που θα στηρίζεται σε λιπαρά ψάρια, πρωτεινούχες τροφές, χόρτα, ξηρούς καρπούς, φρούτα, γιαούρτι, μούρα, κινόα, φυσικά ροφήματα, λεμόνι, και πολύ νερό, θα βοηθήσει στο να μειωθεί εκείνο το επίμονο φούσκωμα στην κοιλιά που απασχολεί τις περισσότερες. Χρειάζονται μικρά και σταθερά γεύματα (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, δεκατιανό, βραδινό), χωρίς να προσπερνάμε κανένα γεύμα. Είναι γεγονός ότι τροφές που ενεργοποιούν το μεταβολισμό, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το πρήξιμο και βοηθούν στο να δούμε την κοιλιά μας στα καλύτερά της.

Είναι αλήθεια όμως, ότι  δεν υπάρχει μια διάιτα που να εξαφανίζει το λίπος από ένα σημείο του σώματος. Όταν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα διατροφής το λίπος μειώνεται από όλο το σώμα συνολικά. Για το επίμονο τοπικό λίπος και πάχος, καθώς και για την κυτταρίτιδα ή την επιδερμική χαλάρωση αρκεί να αφιερώσουν λίγο χρόνο σε απόλυτα εξειδικευμένες θεραπείες lipolaser, ραδιοσυχνοτήτων ή κρυολιπόλυσης και έχουν κάνει το πρώτο βήμα για το απόλυτο κορμί στην παραλία. Η τεχνολογία σήμερα είναι σύμμαχός μας και μπορεί να μεταμορφώσει το κορμί μας μέχρι το καλοκαίρι.

Για όσες τις απασχολεί η όψη του φλοιού του πορτοκαλιού και της επιδερμικής χαλάρωσης, πέρα απο εξειδικευμένες θεραπείες, ειδικά στις περιοχές εκείνες που είναι πιο επίμονες, μια αντικυτταριδική και συσφικτική κρέμα, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς και μπράτσα. Υπάρχουν επίσης πολλές επαγγελματικές κρέμες που βοηθούν στην αναδόμηση της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα επανορθωνουν και σμιλεύουν τη σιλουέτα.

Εν τω μεταξύ, το τραπέζι των διακοπών και του καλοκαιριού γεμίζει με κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, όπως τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα πεπόνια, οι ντομάτες και τα καρότα, που συμβάλλουν όχι μόνο σε μια πιο υγιεινή διατροφή αλλά και σε ένα πιο αποτελεσματικό και φυσικό μαύρισμα, που μειώνει την ανάγκη υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο κατά την παραμονή μας στην παραλία, επιβάλλει τη σωστή επιλογή και χρήση αντηλιακού και σωστή αντηλιακή προστασία, για να εμποδίσουμε τις βλαβερές επιδράσεις  της φωτογήρανσης, που εκδηλώνεται με την εμφάνιση δερματικών κηλίδων και πρώιμων ρυτίδων.

Ακολουθείστε τις συμβουλές μας να είστε απόλυτα σύγουρες πως τα κοπλιμέντα την ώρα της ηλιοθεραπείας θα είναι πολλά και σε λίγο όλες θα πατάτε στην αμμουδιά με σμιλεμένο σώμα και αυτοπεποίθηση στα ύψη, ενώ οι φίλες σας θα απορρούν πως τα κατάφερατε τόσο γρήγορα.